Store Praksisdag i Region Hovedstaden


Tema for Store Praksisdag 2021: Det teknologiske menneske – den teknologiske patient

Teknologien er over os. Udviklingen i det moderne samfund går hurtigere end nogensinde før. Vi kan som borgere og som fagfolk sjældent nå at gøre os de store forberedelser, før vi står midt i fremtiden.

Selvmonitorering er blevet moderne og patienten måler blodtryk, tager blodprøver og EKG og konsulterer Dr. Google, før de præsenterer os og andre speciallæger for resultaterne.

Genetiske kortlægninger bestilles med posten, og patienterne tager MR-skanningen ned fra hylden og lægger den i vognen som en spotvare i det højteknologiske supermarked.

Den personlige medicin er for alvor ved at få fat og kommer til at bestemme alt fra blodtryksbehandling til cancerbehandling.

Computeren og internettet har ændret journalen – vores vigtigste arbejdsredskab - fra et overskueligt kartotekskort med stikord til en omfangsrig database af notater, laboratoriemålinger, medicin-ordinationer, billeder og behandlingsmål.

Konsultationen har ændret sig fra et personligt møde med nærhed og kontakt til en skematisk gennemgang af obligatoriske målepunkter. Og med Corona-epidemien har vi nu også favnet videokonsultationer og teledermatologi.

Dette års tema vil belyse, hvordan vi påvirkes af bølgen af de teknologiske muligheder, og hvordan vi sammen med patienten bliver styrket til at håndtere dem.

Arrangør:
KAP-H

Dato:
05-10-2021

Lokation:
Scandic Copenhagen

Tilmeldingsfrist:
03-09-2021


Tilmeld 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld