God start på klyngekoordinatorkurserne


Program for Klyngekoordinator Introdag d. 17-01-2019

 

Allerede inden officiel mødestart, var der fra morgenstunden livlig summen ved bordene i mødelokalet, hvor 36 klyngekoordinatorer var samlet til årets første klyngekoordinatorkursus. 

Udenfor skinnede den gryende sol på de rimfrostbelagte fliser foran Viborg Golfhotel. Det var dog ikke januar-kulden, der prægede stemningen, da vi startede det officielle program med at stå i rundkreds og præsentere os selv, vores klynge og hvilke initiativer og erfaringer, der er gjort rundt omkring i landet. Der var en stemning af ærligt engagement og et ønske om at dele viden og indsigter og man kunne allerede her mærke, at det ville blive en god dag. 

Som klyngekoordinator skal man organisere og samle lægerne til møder i klyngen, fremskaffe og vise data, facilitere drøftelser om kvalitetsudvikling og endelig fungere som klyngens kontaktperson til det omgivende sundhedsvæsen. Der var således rigeligt at tage fat på for at komme omkring klyngekoordinatorrollen og blive klædt bedst muligt på til opgaven.  

Der var i løbet af dagen undervisning i ovenstående emner, men mest af alt var dagen præget af en fordomsfri og åben debat, selvrefleksion, gruppearbejde, fremlæggelse, masterclass og samtaler på tværs af erfaringer og landsdele.  

For at understøtte det fremtidige arbejde i klyngerne er yderligere tre klyngekoordinatorkurser, et tilvalgsmodul for klyngekoordinatorer og en landsdækkende netværksdag for klyngekoordinator på vej. 

01-02-2019

Alle nyheder 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld