Forløbsplan for KOL under udbredelse


Siden foråret har de forskellige lægesystemer udrullet en ny teknologi til almen praksis. En teknologi der giver udvalgte patienter mulighed for, at få en aktuel status på deres sygdom – en såkaldt forløbsplan. Teknologien giver samtidig lægen mulighed for at få et aktuelt og struktureret overblik over alle patienter, med en diagnose relevant for den pågældende forløbsplan, i hans eller hendes praksis.

Forløbsplanerne er udviklet, teknisk, designmæssigt og indholdsmæssigt, i et tæt samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, MedCom, lægesystemleverandørerne, PLO og KiAP. Forløbsplanen for KOL er den første plan, der udrulles. Den næste er diabetes, som påbegyndes udrullet inden udgang af året. I 2019 følger forløbsplanen for lænde/ryg smerter.

Et team af udviklere og designere i KiAP har sammen med læger, sygeplejersker og patienter udviklet første version af forløbsplaner. I seneste nummer af Lungenyt kan du læse om et eksempel på, hvordan forløbsplaner anvendes i praksis i samarbejde med patienter og sygeplejersker. Læs mere her.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld