Ny klyngepakke sætter et godt kollegialt samarbejde på dagsordenen


Aktualiteten og relevansen af at stille skarpt på det kollegiale samarbejde og fællesskab er ikke til at tage fejl af. Den seneste undersøgelse fra PLO viser, at 48 % af de praktiserende læger opfylder kriterierne for at være moderat udbrændte, og 14 % opfylder kriterierne for at være alvorligt udbrændte. Det er det højeste antal, siden man i 2004 begyndte at monitorere trivslen hos de praktiserende læger. Det er bekymrende tal, som bliver taget alvorligt. Vi hæfter os blandt andet ved, at der er en sammenhæng mellem høj grad af arbejdsglæde og vurderingen af kvaliteten af et godt kollegialt samarbejde.

Så - jo bedre kollegialt samarbejde – jo flere læger med høj arbejdsglæde. Men hvordan styrker man samarbejdet i hele teamet i klinikken, når hverdagen er travl? Og hvordan kan man finde kollegial støtte i og bidrage til det lægelige fællesskab? 
Det har I mulighed for at få hjælp og støtte til med klyngepakken Samarbejde og Fællesskab, som vi netop har lagt sidste hånd på.

- Trivslen blandt praktiserende læger er udfordret, og det må vi nødvendigvis gøre noget ved. Vi er alt for få læger til alt for mange og tiltagende komplekse opgaver, og det arbejder vi politisk for at få ændret, for det kan den enkelte læge ikke gøre så meget ved. Men vi ved, at et godt samarbejde med lægekolleger og praksispersonale er noget af det, der betyder mest for en høj grad af trivsel og arbejdsglæde og en mindre grad af udbrændthed, og det kan vi godt hver især påvirke. Så derfor giver det god mening, at vi nu har en klyngepakke, der fokuserer på veje til at styrke samarbejdet i klinikkerne og det lægelige fællesskab, Gunver Lillevang, praktiserende læge, PLO-medlem af Lægeforeningens bestyrelse.

Klyngepakken Samarbejde og Fællesskab er udarbejdet i samarbejde med praktiserende læge Gunver Lillevang og organisations- og ledelseskonsulent i PLO-E Heidi Bøgelund.

Du finder klyngepakken her.

07-02-2024

Alle nyheder



 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld