Opfølgningspakke om smertestillende medicin


Aalborg Klynge Vest har brugt KiAP's opfølgningspakke om smertestillende medicin. Nedenfor kan du læse et interview med Tine Stegger, der er klyngekoordinator for Aalborg Klynge Vest, om deres arbejde med smertestillende medicin.

 

Hvordan greb I forløbet med smertestillende medicin an?

Vi holdt et klyngemøde i 2022, hvor vi brugte KiAP's klyngepakke om smertestillende medicin. Vi benyttede os af åbne data, og der var en åbenhed i klyngen i forhold til at drøfte egne tal og erfaringer. Vi havde en god snak om forskellen i vores udskrivelsesmønstre og årsager hertil. Derudover udvekslede vi instrukser og fraser.

Vi gav hinanden håndslag på, at vi alle i det kommende år ville have fokus på smertestillende medicin og især udskrivningen af tramadol.

 

Hvordan fulgte I op?

Vi holdt et opfølgningsmøde i klyngen i september 2023, hvor vi brugte KiAP's opfølgningspakke om smertestillende medicin. Det er et godt produkt med powerpoints, som er lige til at gå til og data, der i opsætning ligner dem fra klyngepakken, så alt er genkendeligt.

Klyngemedlemmerne var på sidste klyngemøde blevet mindet om, at vi skulle følge op på vores smertedata, så vi var lidt spændte på at se resultaterne.

Resultat viste heldigvis meget klart, at der var sket positive forandringer, og at der var et fald i hele klyngen. Størst ændringer var der i de praksis, som på det første møde havde den højeste udskrivelse. På mødet fortalte flere praksis om deres fokuserede arbejde f.eks. at sygeplejersker havde gennemgået patientlisterne. Det var rigtig positivt at opleve, at alle havde haft fokus på deres ordinationsmønster og gjort en indsats gennem året, og at klyngearbejdet havde ændret arbejdsgange i de praksis, der lå højt i deres udskrivelsesmønster.

Jeg tror, at det har haft en god effekt for vores resultater, at vi på det første møde aftalte og gav hinanden håndslag på, at vi skulle have fokus på den smertestillende medicin i det kommende år samt at alle har haft mod på at fortælle om deres erfaringer, udfordringer og måder at ændre vores udskrivelsespraksis på.

20-09-2023

Alle nyheder



 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld