Implementering i praksis


Det vigtigste, men også det sværeste i forbindelse med kvalitetsudvikling, er implementering i praksis. Det kræver både tid og opmærksomhed at gå fra den gode ide til at ændre adfærd.

På denne side har vi samlet en række tilbud, der kan hjælpe dig som klyngekoordinator og klyngemedlem med at bringe erfaringerne fra klyngemøderne videre til hverdagen i de enkelte praksis.

Har du brug for hjælp til at komme godt videre med implementeringsarbejdet, er du velkommen til at kontakte KiAP på klynger@kiap.dk

 

Gode erfaringer fra klyngearbejdet

Herunder kan du finde en række eksempler på, hvordan nogle klynger har skabt forbedringer via implementering i praksis. De kan fungere som inspiration til, hvordan I selv kan få forbedringerne til at ske.

Odense Universitetshospital leverede data på ydernummerniveau (PDF)

Optimering og styrkelse af diabetesforløb (PDF)

Ajourføring af medicinoplysninger i FMK (PDF)

Rationel brug af antibiotika og fælles kommunale retningslinjer ved behandling af øjenbetændelse (PDF)

Se alle eksempler her.

 

Refleksioner fra gruppearbejde om implementering

På KiAP’s inspirationsdage i 2019 blev der indsamlet noter fra gruppearbejdet omkring implementering. Her kan du finde refleksioner og gode råd om, hvad der kan understøtte og blokere for implementering, hvordan barrierer kan overvindes og konkrete eksempler på implementering i praksis.

Hent pdf'en her.

 

PDSA-cirklen

Et godt redskab til at arbejde med forandringer og forbedringer i praksis er pdsa-cirklen. Navnet står for Plan, Do, Study og Act, som er de trin, man med fordel kan bevæge sig igennem i processen.

Hent vejledning til brug af pdsa-cirklen her.

Find inspiration til implementering

Læs eksempler fra andre klynger.

Find klyngepakker.

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om aktuelle tilbud til klyngerne.
Se tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld